Balustrade

Balustrada din sisteme din cabluri de inox cu terminale presate

Când vine vorba despre alegerea unui tip de balustradă, există mai mulți factori care trebuie luați în considerare.

Primul aspect care trebuie analizat cu atenție este materialul din care va fi executata balustrada.

Materialele folosite se diferentiaza in funcție de longevitate, rezistență, întreținere și rezistența la foc.

Avand in vedere faptul că balustrada este un element care face parte din decorul interior al unui spațiu, trebuie ales designul în funcție de preferințe și de utilizarea spatiului în care se dorește să fie amplasată balustrada.

Pentru a facilita decizia de a alege un anumit tip de balustradă, analizând factorii cei mai importanți, vă propunem să parcurgeți o scurtă comparație a tipurilor de balustradă și a materialelor implicate în execuția acestora.

Balustrada realizată din sticlă

Sticla oferă o transparență excelentă și o longevitate bună. Cu toate acestea, deși are o întreținere relativ redusă, necesită o curățare regulată. De asemenea, o configurație care să atingă niveluri ridicate de siguranță și rezistență la foc poate ajunge la costuri destul de ridicate.

Balustrazile realizate din griaj, in comparație cu cele realizate din cablurile arhitecturale, sau cablurile, reprezinta un stil de care este adesea mai „închis” și mai puțin transparent, în funcție de materiale folosite pentru realizarea acesteia. Exemplele de balustradă din grilaj includ cele realizate din lemn, oțel sau sticlă, fiecare material având performanțe diferite.

Balustradele din lemn oferă în general o opțiune de balustradă la prețuri accesibile și cu o întreținere redusă, care poate oferi o bună securitate, o modularitate excelentă și o durabilitate și longevitate rezonabile (cu o durată de până la cinci ani). Ele pot fi, de asemenea, plăcute vizual și pot fi înlocuite destul de ușor atunci când este necesar.

Cu toate acestea, este posibil să nu aibă puterea, rezistența la foc și capacitatea de personalizare dorite.

Balustradele din oțel au o longevitate și o rezistență mai mare decât cele realizate din lemn. Balustradele din oțel pot fi, de asemenea, excelente atunci când vine vorba de securitate, rezistență la foc și modularitate.

Pe de altă parte, oțelul poate fi un material foarte dur, oferind puțin în ceea ce privește transparența vizuală.

Balustradele realizate din cabluri arhitecturale aduc eleganta balustradelor, fără a compromite standardele de rezistență și siguranță. Aspectul lor ușor le face aproape transparente, ceea ce înseamnă că vederea nu este obstrucționată de stâlpi și șine groase.Alte caracteristici importante includ fluxul de aer excelent și longevitatea, de până la 30 de ani, precum și rezistența la foc.
Cablurile arhitecturale de acest tip au un aspect ușor, extrem de robust, necesitând foarte puține lucruri de întreținere.

Balustradele verticale realizate din cabluri arhitecturale sunt foarte versatile datorită faptului că pot oferi protecție continuă non-urcabilă la cădere pe mai multe etaje acolo unde este necesar. Ele pot permit, de asemenea, o utilizare mai mare a spațiului, permițând amplasarea mobilierului chiar la marginea golului.

X